Hopp til hovedinnhold

Gi barna et forsprang på boligmarkedet

Etterhvert som barna i familien gror til, skal de ut av redet og finne et eget sted å bo. Det å komme seg inn på boligmarkedet er ikke lett. Men du kan hjelpe dem et lite stykke på vei.

Du som har medlemskap i et boligbyggelag vet at forkjøpsretten og ansienniteten har litt å si. Med forkjøpsrett kan du stå foran andre boligkjøpere i køen. Og det er dine ansiennitetsår som bestemmer hvor langt fremme i køen du står.

Med andre ord, det er en gode å ha mange ansiennitetsår. Det er nettopp derfor et gavemedlemskap til barn og barnebarn kan bli gull verdt i lengden.

Gir du et BORI-medlemskap i gave til noen du er glad i, gir du dem en enklere vei inn på boligmarkedet. Ikke bare er det en gave som varer livet ut, men det er også en gave som vokser i verdi hvert eneste år.

to unge gutter i rød og grønn jakke sitter foran på en sykkel og har det gøy sammen og smiler.

Gaven som vokser i verdi

Det vi prøver å si er; jo tidligere de unge i familien blir medlem, desto lengre ansiennitet har de den dagen de skal ut på boligmarkedet. Ansienniteten vokser år for år, og slik øker altså verdien av medlemskapet også, år for år.

Mens andre gaver kan gå i stykker eller bli glemt, så er dette en gave som ikke blir glemt. Den forsvinner heller ikke. Og om mottakeren er i yngste laget til å forstå verdien av gaven, vil han eller hun skjønne hensikten desto bedre den dagen egen bolig står øverst på ønskelisten.

Og gjett om de vil huske hvem som ga dem medlemskapet den gangen?

to jenter bærer flytteesker opp trappen til den nye leiligehten.

Du kan også dele ut ansiennitetsårene

Er du BORI-medlem, så har du også en ekstra fordel. Du kan nemlig legge på noen ansiennitetsår på medlemskapet du gir bort. Om du vil.

I mai 2020 lanserte vi BORI Familie. Vi er først i landet til å gi medlemmene våre muligheten til å både dele opp og gi bort ansienniteten sin til flere.

Det betyr at du kan velge å gi bort deler av årene dine til en eller flere personer. Slik som Ruth og Per Svendsen.

De hadde over 100 år ansiennitet mellom seg. De valgte å dele årene sine med barnebarna. Her kan du se hva både Ruth og Per og barnebarna tenker om ansiennitetsårene og hva BORI Familie er:

Hva koster medlemskapet?

Medlemskap i BORI gir forkjøpsrett til mer enn 13.600 boliger på Romerike, og rundt 50.000 hos 22 andre boligbyggelag over hele Norge.

Årskontingenten for å være BORI-medlem er 175 kroner året frem til mottakeren fyller 20 år. Deretter er prisen 350 koner i året. Ved innmelding, altså når du kjøper gavemedlemskap, kommer en lovpålagt andel til boligbyggelaget på 300 kroner som en engangskostnad.