Hopp til hovedinnhold

BoligBanken får grønt lys

Publisert 01. okt. 2021
Medlem Styret

Den nye BoligBanken ASA med hovedkontor i Lillestrøm har fått endelig godkjenning av Finanstilsynet til å starte opp bankvirksomheten. Banken spesialiserer seg på lån og innskudd for borettslag og sameier, og de første kundene vil være på plass i banken i løpet av de nærmeste ukene.

– Borettslag og sameier er svært lønnsomme kunder for de tradisjonelle bankene. Selv om de representerer vanlige boligeiere, blir de behandlet som bedriftskunder. Det innebærer tungvinte prosesser og betydelige gebyrer på banktjenestene. Vår nye bank er bygget på en nærhet til og spesialkompetanse innen dette segmentet. Når vi i tillegg bygger opp en liten og effektiv bank fra bunnen av, kan vi love kundene våre konkurransedyktige betingelser, sier styremedlem i den nye banken og adm. direktør i BORI, Johnny Brevik.

Landets vel 40 boligbyggelag er forretningsførere for nær 15.000 borettslag og boligsameier og BoligBanken ser en betydelig del av disse som potensielle kunder.

Det er fire boligbyggelag i Viken og Rogaland som har etablert og til sammen eier nær 80 prosent av den nye banken. BORI BBL i Lillestrøm er bankens største aksjonær, med en eierandel på 45 prosent. Initiativtakerne holder døren åpen for at flere boligbyggelag kan komme inn på eiersiden.

– BoligBanken kan tilby en helt unik kompetanse på behovene til borettslag og boligsameier. I tillegg er vi en effektiv bank med lave kostnader, noe som gjør at vi også er svært konkurransedyktige på saksbehandlingstid, gebyrer og renter for blant andre de mer enn 700 borettslagene og sameiene som forvaltes av BORI, sier Johnny Brevik.

Norske borettslag og boligsameier utgjør mer enn en halv million boliger. Boligselskapene er dermed betydelige bankkunder, både i form av innskudd og lån til utbygging og vedlikehold. BoligBankens ambisjon er å bidra til at boligselskapene, og dermed boligeierne, får redusert sine bankkostnader.