Hopp til hovedinnhold

Ansiennitet i konfirmasjonsgave

Publisert 01. jun. 2022
Medlem

Oliver og Marita fikk ansiennitet i konfirmasjonsgave fra besteforeldrene. BORI er det eneste boligbyggelaget som lar deg dele medlemskapet ditt mellom flere familiemedlemmer.

– Da mamma satte seg ned og forklarte hva gaven var, forstod jeg at dette er stort.

Besteforeldrene til Oliver og Marita, Ruth og Per Kristian Svendsen, hadde over 100 år i ansiennitet mellom seg. Da barnebarna skulle konfirmeres, fikk de muligheten til å gi en gave litt utenom det vanlige.

Med BORI Familie har vi nemlig myknet opp en 85 år gammel praksis for å gjøre det lettere for unge å komme seg inn på boligmarkedet. Før 2020 var det ikke mulig å dele opp ansienniteten, slik at en ble nødt til å overføre medlemsskapet i sin helhet.

Som første og eneste boligbyggelag i landet har vi utvidet fordelene for medlemsskap til å virke som delingsøkonomi. Det betyr at du kan gi bort eller overføre hele eller deler av ansienniteten din akkurat som du vil og til hvem du vil, så lenge det er innenfor familien.

Ansiennitet som investering i fremtiden

Selv om Marita og Oliver ikke helt forstod hva gaven fra besteforeldrene egentlig innebærer, har takknemligheten bare vokst etter at de har fått øynene opp for alle mulighetene medlemsskapet i BORI og årene med ansiennitet fører med seg.

– Jeg har lest meg litt opp og fått høre fra de erfarne innenfor gamet. Men da jeg gjorde litt research, og mamma satte seg ned og forklarte hva gaven var, forstod jeg at dette var stort, forteller Oliver.

Konfirmantene er begge rørt over å få arve såpass mange år hver. De ser på det som en fin inngang til voksenlivet.

For Ruth og Per Kristian var det tanken på at det kunne komme godt med i fremtiden, som motiverte dem til å betale medlemsavgiften hvert år. De er begge klare på at det ligger en betydelig verdi i det å være medlem i boligbyggelag. Og de setter stor pris på å kunne gi barnebarna et forsprang når det blir deres tur til å finne seg et eget hjem om noen år.

– De stiller mye sterkere når de finner leiligheten de liker og gjerne vil ha. Vi har jo hørt om tilfeller hvor det bare står på noen dager for å få drømmeleiligheten, forteller Ruth.

RETTFERDIG FORDELING MED GAVEMEDLEMSSKAP OG ARVET ANSIENNITET

Med BORI Familie kan medlemmer som familien Svendsen gi alle barnebarna samme sjanse. Dermed trenger ikke mange oppsparte år gå til spille. Og det vil være flere unge som kan nyte godt av et gavemedlemsskap og arvet ansiennitet.

Kanskje utgjør ansienniteten du har opparbeidet, den store forskjellen for noen du er glad i? Husk at det ikke er nødvendig å ha lang ansiennitet for å kunne sikre seg en bolig på forkjøpsretten. Selv kort ansiennitet kan gi deg eller dine nærmeste den riktige muligheten.

Med deleordningen i BORI Familie kan du gi noen ekstra år med ansiennitet, enten det er en konfirmasjonsgave til barnebarna, dåpsgave til den minste i familien eller til de voksne barna som er på jakt etter sin første bolig. Det gir både en unik inngang på boligmarkedet og en rekke andre medlemsfordeler.

 

Er du på utkikk etter en unik gave?

Gi BORI-medlemsskap til noen du er glad i.

Flere artikler