Hopp til hovedinnhold

Hvor er din drømmebolig?

Ønskelisten for egen bolig er ofte lang, men lokasjon er for de fleste blant det aller viktigste. Enten du er på jakt etter landlig idyll eller den urbane byfølelsen finnes det et sted for deg på Romerike.

VELKOMMEN: Oppdag nye områder med BORI. Kanskje blir et av dem ditt nye hjem.
Publisert 16. mar. 2023
Lesetid: 3 min.
Medlem

Langt fra alle bor på samme sted hele livet. Bakgrunnen for å flytte på seg kan være mange, kanskje tar jobb, relasjoner eller lommeboken valget for deg, eller du sitter på et ønske om å utforske et nytt sted.

Med det som føles som uendlige muligheter kan det være vanskelig å vite hvor en skal flytte. Her gir BORI deg et innblikk i noen av de mest populære stedene på Romerike.

Romerike gir deg nemlig det meste, enten du er av den urbane typen eller foretrekker det stille og rolig med nærhet til naturen. Mulighetene er mange og varierte, du kan prøve deg på nye aktiviterer og enkelt finne veien til Oslo eller ut i verden.

Ta denne quizen for å finne ut hvilket område som passer deg best.

For den urbane sjelen

Trives du best i det urbane og liker å være tett på der det skjer anbefaler vi Lillestrøm. Her er du kun ti minutter unna Oslo og har et godt utvalg med kulturtilbud, restauranter og puber rett utenfor døra. Ønsker du å dra på ordentlig shopping er også Strømmen Storsenter i umiddelbar nærhet for å tilfredsstille kjøpelysten. Samtidig har du også kort vei til rekreasjon på Sørum Fritidsgård hvor du kan se på dyrene eller benytte deg av turstier og treningsanlegg i nærmiljøet.

Lørenskog er kanskje et mindre åpenbart alternativ for den urbane sjelen. Men kun med Østmarka som skiller kommunen fra Oslo har du overraskende enkel tilgang på storbyen. Lørenskog kan også skilte med en rekke spreke aktiviteter som både innendørs skianlegg og aktivitetssenter som tilbyr alt fra vindtunell til 6D kino.

BORI_ Lillestrøm.jpg – En kvinne nyter det gode urbane livet i Lillestrøm.
ALT DU KAN ØNSKE DEG: Lillestrøm byr på det gode, urbane liv.

For deg som vil ha landlig idyll

Drømmen om jordbruk og et hus i naturskjønne omgivelser er nærmere enn du tror. Indre Østfold byr på herlig natur med byens goder rett rundt hjørnet. Kommunen er et mekka for deg som elsker å fiske eller vil nyte kombinasjonen av by og land, alt etter dagsbehovet.

Er du typen som heller dyrker sportsinteressen enn noen annen hobby, bør du vurdere Rælingen. Marikollen er et naturlig samlingspunkt som huser alt fra alpin- og hoppbakke til langrennsløyper, svømme- og idrettshall. Selvfølgelig er det også flott natur for deg som liker å slappe av med en tur i skogen eller med utsikt over et tjern.

Den samme flotte naturen kan du også få i Ullensaker. Her kan du bosette deg på Jessheim med marka utenfor døra og kort vei ut i verden. Norges største flyplass, Gardermoen, ligger også i kommunen og gjør det enkelt å dra på oppdagelsesferd. Det er hvis du noen gang blir lei av å nyte stillheten og roen hjemme selvfølgelig.

Oppdag fordelen med forkjøpsrett.

 • Enten du ønsker kultur, natur eller noe helt annet har Romerike et sted for deg. Du kan:

  • Teste nærmest alt av aktiviteter på Modern Activity Center eller Megafun.
  • Være aktiv på SNØ hele året.
  • Beundre en av Europas største private kunstsamlinger.
  • Gå på alpakkavandring.
  • Dra på spa i naturskjønne omgivelser.
  • Kjenne på det historiske suset ved Eidsvollbygningen.
  • Utforske naturen med sykkel, til fots, eller fra en zipline

  Les mer om aktiviteter og hvor på Romerike du kan utforske dem her!

Få drømmeboligen du også

Selv om du har bestemt deg for hvilket område du ønsker å bo i er det ofte vanskelig å kapre akkurat den boligen du helst vil ha. Med BORI på laget er sjansen større for å få til akkurat det. Som medlem får du forkjøpsrett på boliger som er tilknyttet oss, i mange tilfeller kan det være avgjørende for om boligdrømmen går i oppfyllelse.

BORI_par_drømmebolig.jpg – Et ungt par nyter en solfylt høstdag utenfor sitt nye hjem på Romerike.
FINN DRØMMEN: Det er mange fine steder på Romerike.

Flere artikler