Hopp til hovedinnhold

Hvem er du på dugnad?

Publisert 12. mai. 2022
Medlem

Ta denne uhøytidelige personlighetstesten for å finne ut hvilken dugnadstype du er.

Liker du dugnad?
Hva skal du i sommerferien?
Hva slags oppgaver liker du på dugnad?
Hvilket dyr har du lyst på?
Når gjør du ting?
Finn svaret

Tør du å dele resultatet med borettslaget eller sameiet ditt ..?

Alle er velkomne

Uansett om du er bedreviter, hobbyvaktmester, unnasluntrer, viktigper, saueflokk, skalkeskjul, samfunnets støtte eller pølsekoker er du velkommen til oss i BORI. Da får du forkjøpsrett på tusenvis av boliger over hele landet.

Meld deg inn her!

Hobbyvaktmesteren

Nynner du Ghostbusters-melodien når du endelig får bruke løvblåseren og høyttrykksspyleren? Egentlig skulle du ønske at du turte å bruke kappsagen, men neste år … Du er et rivjern som gjerne luker og spyler samtidig for å spare tid, og du er klar før de andre har gnidd søvnen ut av øynene. Med veldig synlige jobber kan du også skryte hele året gjennom. Ka-ching!

Bedreviteren

Du er en ekte Christian Kopperud som alltid vet best hvordan alle oppgaver skal løses. Og derfor bruker du så mye tid på å forklare at du ikke rekker å gjøre så mye selv. Men dugnad er jo en arv etter Einar Gerhardsen, og dine løsninger er jo tross alt en gave til fellesskapet. Demokratiet går ikke rundt med mindre noen tar ledelsen. Hele folket i arbeid!

Pølsekokeren

Du er først og fremst på dugnad for å skravle med andre og ikke minst få med deg sladderet. For har ikke de i første flyttet fra hverandre, eller hva er greia egentlig? Du sørger for at pilsen tidlig er på plass og inviterer alle de nye til å sette seg ned og slå av en prat. Det er tross alt bare dugnad to ganger i året, det er viktig å kose seg! En heldig bonus: Flest vafler til deg!

Viktigperen

Du sørger for å få den oppgaven du vil ved å stille med markedets beste vaskebøtte, klut og nal. Slik skjuler du på glitrende vis hvor kresen du egentlig er. Du ser alltid passe travel ut og er ikke redd for å gi andre dårlig samvittighet. «Alle må bidra så mye de kan», sier du, «men selv må jeg DESSVERRE hjem til min viktige jobb, pannekaka og åtte skrikerunger nå.»

Unnasluntreren

Du har fått med det at det er dugnad i dag, så du slukker alle lys og ligger under vinduet til kysten er klar. Du ofrer gjerne en hel dag i dekning for å slippe unna noen timer gruskosting og smalltalk med naboene. Husk å:

  • investere i lystette gardiner
  • planlegge nødvendige innkjøp i god tid
  • gå ut med søppelet natten før

Saueflokken

Kanskje er du den utskremte ektefellen som plutselig serverer pølser til halve nabolaget, eller som ikke forstår helt hva du gjør her? Frykt ikke! Dugnaden går rundt på grunn av slike som deg, for det er nok av andre som er høylytte og bestemte. Noen må jo gjøre jobben også! Du drives av plikt og sterkt lederskap, og det er helt greit.

Skalkeskjulet

Du melder deg tidlig med bil med hengerfeste og skylder på kø på gjenvinningsstasjonen når du tar en tur på mækkern. Eller kanskje du tar en oppgave på loftet eller i kjelleren hvor ingen kan se akkurat hvor lang tid det tar å skru i noen skruer? For deg med risikovilje kan du stille med ti tommeltotter og snekkerbelte. Optimistisk, for ingen kan jo forvente dugnadsinnsats fra legevakten.

Samfunnets støtte

Du tar enhver oppgave på strak arm og leverer etter beste evne. Du jobber deg målrettet og effektivt gjennom flere oppgaver i løpet av dugnaden – ikke for å få stjerne i boka eller vaffel, men fordi du vil bidra til fellesskapet. Du trenger ikke snakke høyt om hva eller hvor mye du gjør, du bare gjør. Kudos!

Flere artikler