Hopp til hovedinnhold

Forkjøpsrett med BORI medlemskap

Publisert 26. jun. 2017
Medlem

Det er ingen hemmelighet at boligkjøp i Oslo, spesielt for yngre i etableringsfasen, er dyrt. Særlig hvis man ønsker seg greit med plass, kanskje med tanke på fremtidig familieforøkelse.

La oss si at du har gått til det skrittet og investert i en mindre leilighet sentralt i Oslo. Det er kort vei til trikken, enkelt å komme seg til jobb, fort gjort å handle i nærbutikken eller ta del i sosiale aktiviteter, men det kommer et tidspunkt der noen titalls kvadratmeter ikke er nok, og det å bo i umiddelbar nærhet til uteliv og restauranter kanskje ikke lenger er det viktigste. Da kan alternativet være å flytte litt utenfor byen ved hjelp av forkjøpsrett til bolig.

mer for pengene

– Leilighet i Oslo er gjerne svært dyre, så for de som er åpne for å bo litt utenfor byen, kan BORI BBL hjelpe, forteller Anne Lene Jørstad, medlemsrådgiver hos BORI.

BORI har hovedkontor på Romerike, og har dermed lokalkunnskap om byer som Lillestrøm og Jessheim og tettsteder som Strømmen eller Lørenskog sentrum. Dette er steder som gjerne ble sett på som «langt utenfor byen» tidligere, men nå, med gode kollektive tilbud, er de nærmere Oslo enn noensinne. Tog fra Oslo S til Lillestrøm tar ca. 10 minutter.

invester for fremtiden i dag

Løsningen for å sikre seg attraktiv bolig litt utenfor storbyen er dermed nettopp det å tegne medlemskap i et boligbyggelag, og investere i fremtiden allerede nå. Selv om man ikke nødvendigvis skal flytte ut av Oslo med det første, men kanskje om noen år.

– Jo lenger du har medlemskap, altså ansiennitet, desto lenger frem i køen kommer du når du skal kjøpe bolig. Det er en investering du kan gjøre allerede nå. Vi har sett mange førstegangskjøpere som ikke hadde kjennskap til BORI, og plutselig gikk de glipp av en bolig. Det lønner seg virkelig å tegne medlemskap selv om du ikke skal kjøpe akkurat i dag, sier Anne Lene.

forkjøpsrett i hele landet

Det er ikke bare det å komme først i boligkøen som er fordelen med å tegne medlemskap hos BORI. Boligbyggelaget tilbyr forkjøpsrett til over 70.000 boliger, både på Romerike og andre steder i landet, og i tillegg til det kommer det mange gode rabatter og bonusavtaler. BORI har samarbeid med en rekke bedrifter og organisasjoner, og kan tilby en lang rekke gode tilbud for medlemmene sine.

gunstig uansett alder

Selv om du ikke er førstegangskjøper, er det fortsatt smart å tegne medlemskap, forkjøpsretten gjelder uavhengig av alder. Også de mer voksne gruppene boligkjøpere kan nyte fordelene:

– Vi har mange helt nye boliger, som kanskje er i en litt for høy prisklasse for unge førstegangskjøpere, men som passer perfekt for voksne som har opplevd at barna har flyttet ut, og nå ønsker et lettstelt, sentralt beliggende hjem hvor de ikke behøver å tenke på snømåking og plenklipping, forteller Anne Lene.

overfør medlemskapet kostnadsfritt

Ikke minst kan et medlemskap som tilhører voksne, overføres til barn eller barnebarn når noen går bort. Det er kanskje ikke det første en tenker på når noen kjære har gått bort, men det er viktig å huske på at barn og barnebarn kan nyte godt av medlemskapet nå eller på sikt, sier Anne Lene Jørstad.

Uansett om du er ung og ser etter bedre plass utenfor Oslo, eller voksen og ønsker deg en fin, praktisk leilighet, er det altså bare fordeler med å være medlem i et boligbyggelag som har skikkelig lokalkunnskap.

– Jeg meldte meg selv inn i BORI og flyttet fra Lambertseter i Oslo til Romerike ved hjelp av forkjøpsretten, og det har virkelig lønt seg, avslutter Anne Lene.

Bli medlem i BORI – DIBS

  • Medlemsinformasjon

  • Samtykkeerklæring for mottak av informasjon og tilbud

    Du har mulighet til å avregistrere deg.
  • Kr 0,00
    Dette inkluderer engangskostnad på andel til boligbyggelaget på kr. 300,-

 

 

Flere artikler