Hopp til hovedinnhold

På flyttefot? Behold medlemskapet i BORI

Publisert 29. jun. 2021
Medlem

Våren og sommeren er høysesong for flytting. Det er mye å tenke på når du skal flytte. Adresseendring samt avbestilling av medlemskapet på det lokale treningssenteret er noe av det du må ta tak i. Medlemskapet i boligbyggelaget BORI bør du imidlertid beholde.

Skal du flytte fra en BORI-bolig, bør du tenke deg godt om før du avslutter medlemskapet ditt i boligbyggelaget. Det kommer nemlig med en rekke fordeler som du drar nytte av så lenge du er medlem. Det gjelder også selv om du ikke bor i en BORI-bolig.

Opparbeidelse av ansiennitet

En av de aller største fordelene med å være medlem av BORI, er at du opparbeider deg ansiennitet. Skal du på et senere tidspunkt flytte igjen, kan du benytte deg av forkjøpsretten din på over 63 000 boliger over hele landet. Det store antallet skyldes at du som medlem hos BORI får mulighet til å benytte deg av forkjøpsretten på boliger som er tilknyttet boligbyggelag BORI samarbeider med.

Ønsker du å flytte tilbake til et borettslag eller sameie som er tilknyttet BORI, kan du bruke forkjøpsretten for å sikre deg én av over 13 500 nye eller brukte boliger. Du vet aldri hva fremtiden bringer, og et medlemskap hos oss er derfor et godt utgangspunkt om du skal finne ny bolig på et senere tidspunkt.

BORI Familie – del ansienniteten med familie

Gjennom BORI Familie kan du dele ansienniteten din med familien. Dette kan være veldig smart om du har barn eller barnebarn som skal ut på boligmarkedet. Du trenger ikke gi fra deg hele ansienniteten din. Du kan, for eksempel, gi fra deg et bestemt antall år til hvert av barna eller barnebarna.

Bente valgte å gjøre nettopp dette, dermed ble hun og datteren de første i landet som benyttet seg av ordningen.

BORI er alene om dette tilbudet som gir deg en unik mulighet til å hjelpe andre familiemedlemmer som skal kjøpe ny bolig, uten at du trenger å miste medlemskapet ditt. Dette er nok et eksempel på at det kan være fordelaktig å beholde medlemskapet hos BORI, selv om du flytter fra leiligheten som er tilknyttet boligbyggelaget.

Rabatter og tilbud på varer og tjenester

BORI har en rekke samarbeidspartnere, og dette gir deg en rekke fordeler i form av rabatter, bonuser og gode tilbud. Rabattene gir deg avslag i pris, mens bonus gir deg en viss prosentsum av beløpet du betaler. Prosentsummen finner du på her når du betaler med et registrert bankkort.

Det er dermed fort gjort å spare inn det medlemskapet hos BORI koster deg i løpet av ett år. Bare ikke glem å registrere ditt bankkort.

Flere artikler