Hopp til hovedinnhold

– Pengene går til rollerblades for de yngste

Med støtte fra BORI-fondet har alle utøverne i Rælingen Skiklubb Alpin muligheten til å trene med rollerblades utenfor vintersesongen.

FRA SNØ TIL BARMARK: Når barna ikke suser nedover skibakkene i Marikollen Skisenter, kan de øve på lignende tekniske og fysiske ferdigheter med rollerblades på bena.
Publisert 07. nov. 2023
Lesetid: 1 min.
Medlem

– Det beste med å kjøre alpin er å kjøre ned bakken i stor fart, være med venner og når jeg blir topp fem i konkurranser. Jeg havner ofte på tredje eller andre plass, men målet er første!

Casper er kanskje bare ni år, men han gir allerede full gass når han får være med på trening med U16-laget til Rælingen Skiklubb Alpin.

– Sist vi trente med rollerblades tryna jeg og ødela hele buksa. Men i dag har det gått mye bedre, sier han.

Rælingen Skiklubb Alpin var en av de som søkte og mottok 15 000 kr i støtte fra BORI-fondet i 2023. Midlene har gått til innkjøp av 18 rollerblades, som nå gir muligheten for alle utøvere mellom syv og ti år å delta på rollerbladestreninger ved å låne utstyret gratis.

– Vi har 120 medlemmer og er i stor grad en dugnadsdrevet klubb. Støtten fra BORI til å kjøpe inn rollerblades til klubben betyr mye i hverdagen til de yngste, sier Tommy Akselsen, sportslig leder i Rælingen Skiklubb.

  • Hva er BORI-fondet?

    BORI støtter en rekke gode formål innen idrett, kultur og trivselstiltak for barn og unge.
    Hvert år deler vi ut midler til lokale idrettsklubber og kulturforeninger, slik at de kan fortsette det viktige arbeidet de gjør i nærmiljøet.

    Neste søknadsfrist er 31. januar.

    Les mer om BORI-fondet her.

en gutt i rollerbladesutstyr er på vei ned en asfaltbakke med treneren som står i bakgrunnen
GØY MED VARIERT TRENING: – Det viktigste er å skape et trygt miljø hvor barna har det gøy, blir sett og opplever mestring, sier Tommy Akselsen, sportslig leder i Rælingen Skiklubb.
en gutt med hvit hjelm og sort treningsutstyr smiler inn i kameraet med skog og asfaltvei bak seg
STOR STAS: – Det er ekstra gøy å trene med rollerblades når snøen er borte og vi ikke kan stå i skibakken, sier den ni år gamle alpin-entusiasten Casper.
et idrettslag på 12 personer står på en bro foran en alpinbakke på høsten i treningsutstyr og smiler inn i kameraet
INSPIRASJON FOR DE YNGSTE: Casper (9), Mathea (7) og Nine (7) fikk være med på en variert og morsom treningsøkt med deler av U-16 laget til Rælingen Skiklubb Alpin, som presterer på et høyt nivå.

Støtte bidrar til et viktig tilbud

Rælingen Skiklubb er et levende eksempel på hvordan små klubber kan få frem gode utøvere. Støtten fra BORI bidrar til lokalmiljøet og skaper et aktivt skimiljø for barn og unge.

– Alpint skal være gøy! Når snøen lar vente på seg til midten av desember, utnytter vi barmarksesongen til å gjenskape den gode flyten i alpint med rollerblades, sier Tommy.

Tekniske og taktiske øvelser som for eksempel carving på asfalt, der utøverne kjører korte, raske svinger med minimalt avvik mellom rollerblades og portene, gir dem viktige ferdigheter som kommer til nytte når skisesongen starter igjen.

– Rollerblades er spesielt viktig for unge utøvere som vokser fort. Støtten fra BORI reduserer kostnadene samtidig som vi har muligheten til å tilby et bredt utvalg av størrelser, sier han.

Nye rollerblades senker også kostnadene for å være med i klubben.

– Alpin, i likhet med mange andre idretter, kan bli økonomisk krevende, spesielt når en må skaffe ekstra treningsutstyr i tillegg til alpinutstyret. Siden 2020, med pandemien og økte levekostnader, har flere barn måttet gi opp sporten på grunn av foreldrenes privatøkonomi. Det at vi som klubb da kan tilby gratis utlån av utstyr gjennom støtteordninger skaper et viktig lavterskeltilbud og inkluderende miljø. Hos oss er det plass til alle, sier Tommy.

Les også: – Draktene får utøverne til å skinne på dansegulvet.

to menn i treningsutstyr står sammen og smiler inn i kameraet med skog og lysstolper bak seg
LEGGER GRUNNLAGET FOR EN GOD SESONG: I treningshalvåret som foregår på barmark har sportslig leder Tommy Akselsen og trener for U16-laget, Christoffer Silseth, fokus på mestring, fysiske forutsetninger og tekniske elementer som kan overføres til snø.

Bli med på en rollerbladestrening hos Rælingen Alpin:

to jenter suser ned en asfaltbakke med en bar alpinbakke i bakgrunnen i høstfarger
GIR MULIGHET TIL Å TRENE ÅRET RUNDT: Rollerblades gir alpinister muligheten til å forbedre tekniske ferdigheter og skaper kontinuitet i treningen hele året, selv når snøen mangler.
en ung jente i rollerbladesutstyr suser ned en asfaltbakke og smiler til en forelder som står i forgrunnen
– JUHU!: Lyder det fra ivrige, unge alpinister som suser ned asfalten med rullende hjul på føttene i stedet for ski på bena.
en utøver suser ned en asfaltbakke med en trener i forgrunnen i høstmørket
VINTERSPORT: Rælingen Skiklubb tilbyr Alpin, Freeski og snowboard, langrenn og hopp, og ønsker nye utøvere velkommen til klubben!
en jente i rollerbladesutstyr sitter på huk mens hun suser ned en asfaltbakke
BORI BIDRAR TIL LOKALMILJØET: Gjennom BORI-fondet kan idrettslag, kulturforeninger og nærmiljøer søke midler.

Flere artikler