Hopp til hovedinnhold

Ble medlem i BORI – fikk leilighet på forkjøpsrett

Publisert 11. sep. 2020
Medlem

Sandra Furnes eier en toroms leilighet i Odalsgata i Lillestrøm. Leiligheten kjøpte hun på forkjøpsrett – bare én måned etter at hun meldte seg inn i BORI.

Sandra Furnes jobber som kiropraktor og fotterapeut på Vollaklinikken på Lillestrøm, og der har hun vært siden hun var ferdig utdannet i 2015. I tre år har hun pendlet fra Drammen til jobben, men etter leilighetskjøpet trenger hun bare ta en kort spasertur før hun er på klinikken og kan ta imot pasienter.

Fordel å være medlem

Furnes meldte seg inn i BORI i romjula i 2018, og forteller at det var flere grunner til at hun valgte å bli BORI­medlem.

– Jeg tenkte det var greit å ha mulighet til å benytte seg av forkjøpsretten. Flere av vennene mine hadde allerede meldt seg inn, og de hadde brukt forkjøpsretten da de kjøpte bolig. Jeg var også ute etter leilighet i borettslag, og da passet det fint med medlemskap i BORI. Med borettslagsleilighet slipper man å betale dokumentavgift, og også noen av de andre utgiftene man har med selveierleilighet.

Slo til da BORI ringte

Leiligheten i Odalsgata ble i utgangspunktet lagt ut for salg sent en høste, og da kom det inn noen bud som selger ikke aksepterte. Etter en stund ble den lagt ut på nytt til lavere pris.

– Jeg var da på privat visning, og la inn et bud under prisantydning som selger ikke godtok. Så var det arrangert en ny visning som jeg ikke gikk på, og etter denne kom det et bud som selger var fornøyd med. Jeg ble så kontaktet i slutten av januar og fikk tilbud om å benytte forkjøpsretten. Jeg hadde da gått en runde og funnet ut hva jeg kunne betale, og slo til på tilbudet, forteller Furnes.

Har bodd seg inn

– Det var gøy å endelig få ny leilighet. Jeg hadde bodd hjemme hos foreldrene mine etter et samlivsbrudd i november, og jeg tror at alle var glade da jeg fikk noe for meg selv, ler 29­-åringen.

Leiligheten ligger i et bygg fra 2007, så det var ingen store oppussingsbehov. Det var bare litt maling på veggene som skulle til før den ferske leilighetseieren var fornøyd og kunne finne seg godt tilrette.

Flere flytter tilbake

Sandra Furnes er oppvokst på Volla, og synes det er godt å være tilbake i Lillestrøm igjen. Etter tre år med pendling hadde hun lyst til å flytte hjem.

– Jeg er jo godt kjent her, og nå bor jeg nær familie og venner. Lillestrøm har også fin beliggenhet ettersom det er kort vei til Oslo og kort vei til Gardermoen om jeg skal ut på reise. Flere av vennene mine flytter hjem igjen nå. Jeg var nummer tre i venneflokken, og de fire siste kommer vel etter hvert, tror Furnes.

Tekst og foto: Ingrid Kvande

Flere artikler