Hopp til hovedinnhold

Boligdrøm oppfylt gjennom overført ansiennitet

Visste du at du kan gi bort eller overføre hele eller deler av ansienniteten din akkurat som du vil og til hvem du vil i familien som BORI-medlem? Bli kjent med BORI Familie.

FIKK BOLIGDRØMMEN OPPFYLT: Mariann Tenstad er BORI-medlem og fikk overført deler av søsteren sitt medlemskap slik at datteren hennes fikk realisert drømmen om å kjøpe sin første bolig.
Publisert 06. jun. 2023
Lesetid: 3 min.
Medlem

En av de store fordelene med å vokse opp i en familie der et familiemedlem har medlemskap i BORI, er at du kan overføre ansiennitet til andre familiemedlemmer. BORI er faktisk det eneste boligbyggelaget i Norge som lar deg dele opp ansienniteten slik det passer deg og din familie.

– Da vi skjønte at vi hadde mulighet til å overføre ansiennitet fra søsteren min til meg gjennom BORI Familie, havnet vi plutselig langt foran i køen for å sikre drømmeleiligheten. Den hadde alt vi var på utkikk etter. Beliggenhet, utsikt, god planløsning og stor vestvendt balkong.

Det sier Mariann Tenstad, som er medlem av BORI. Hun fikk overført hele 22 år fra sin søster, som hadde mange års oppspart ansiennitet på medlemskapet sitt. Ingen andre som meldte forkjøpsrett hadde lang nok ansiennitet, og dermed klarte klarte Mariann og hennes datter Adrianne å sikre seg leiligheten i Lillestrøm.

 • Hva er BORI Familie?

  BORI Familie er en deleordning som gir medlemmer muligheten til å dele sin ansiennitet med sine nærmeste familiemedlemmer.

  Ansiennitet er tiden du har vært medlem i et boligbyggelag, og spiller en viktig rolle for å bestemme forkjøpsretten til en bolig. Jo lengre ansiennitet du har, desto større sjanse har du for å få tilslaget på ønsket bolig. Ansiennitet regnes fra den datoen du blir registrert som medlem i BORI.

  Med BORI Familie kan du eller familiemedlemmer dele opp ansienniteten slik det passer dere. Du kan gi bort eller overføre hele eller deler av ansienniteten akkurat som du vil og til hvem du vil, så lenge det er innenfor din nærmeste familie og at det er hele ansiennitetsår som blir overført. Nærmeste familie inkluderer ektefelle, samboer, barn, barnebarn, søsken, foreldre eller andre slektninger i rett opp- eller nedadstigende linje.

  Dette kaller vi BORI Familie.

  Reglene er enkle og du kan enkelt overføre ansiennitet gjennom søknadskjemaet BORI Familie.

innsiden av en leilighet med møbler og utsikt mot balkong og fint vær.
FØRSTEGANGSKJØP MED VESTVENDT BALKONG: Adrianne og kjæresten kom først i køen med overført ansiennitet og forkjøpsrett til en to-romsleilighet med sentral beliggenhet i Lillestrøm, god planløsning og syv kvadratmeter balkong.

Overførte ansiennitet og kom inn på boligmarkedet

Søsteren til Mariann overtok foreldrenes medlemskap som hadde vart i 44 år i 2021, og det har vært ubrukt siden. Det var først da datteren hennes begynte å lete etter bolig at BORI Familie ble en mulighet.

– Datteren min og kjæresten hennes hadde lenge vært på utkikk etter den riktige leiligheten, og kom over drømmeleiligheten i Måsan borettslag. Med BORI Familie fikk Adrianne ansiennitet akkurat den dagen hun trengte det, sier Mariann.

Familien var på en privat visning av en leilighet og innså raskt at dette var drømmeboligen de hadde ventet på.

– Vi la inn et bud og deretter ble leiligheten lagt ut på forkjøpsrett i borettslaget. Det var da søsteren min fortalte om BORI Familie, og BORI ga veiledning for å håndtere alle formalitetene innenfor tidsfristen.

Mariann fikk overført halvparten av søsterens ansiennitet, noe som gjorde det mulig for familien å sikre seg drømmeboligen på forkjøpsrett.

– Jeg tror det er mange som føler seg usikre når det kommer til forkjøpsrett. Selv om vi ikke hadde så mye kunnskap på området, var det avgjørende for oss. Jeg kjenner til folk som har fått leilighet med bare noen få måneders ansiennitet, sier Mariann.

Som medlem i BORI har du forkjøpsrett på en rekke boliger i ulike borettslag. Det er faktisk den viktigste medlemsfordelen du har, og kan gi deg en plass foran i boligkøen til drømmeboligen. Du trenger ikke å være med i budrunden engang.

Fordeler som BORI-medlem

Forkjøpsrett på nye og brukte boliger over nesten hele landet er den viktigste og største fordelen du får som BORI-medlem. I tillegg får du rabatter og bonuser på blant annet:

 • Feriereiser
 • Hotellovernatting
 • Kulturarrangementer
 • Forsikring
 • Byggevarer
 • Interiør

Ta testen: Hvor bør du bo? Denne quizen gir deg svaret.

– Vi har fått en sjelden leilighet takket være søsteren min og deleordningen med BORI Familie. Prosessen med overføring av ansiennitet og veiledningen fra BORI har gått på skinner. Det er ren lykke og vi er veldig glade.

Monica og Mariann Tenstad BORI-medlemmer

Unik deleordning får deg foran i boligkøen

I 2020 endret BORI ansiennitetsordningen og lanserte BORI Familie. Med BORI Familie blir medlemskapet en delingsøkonomi i praksis.

– Denne løsningen gir mer fleksibilitet ved at du kan overføre akkurat som du vil og til hvem du vil innenfor nærmeste familie, sier Henriette Carstensen, salgs- og markedsdirektør i BORI.

Gjennom de siste tre årene har BORI Familie vært en enorm suksess og gjort det mulig for mange å navigere seg inn på et utfordrende boligmarked. Mange familier har benyttet seg av ordningen, noe som har gitt flere mulighet til å sikre seg en bolig.

– Det er nok ikke mange som tenker over at ansienniteten faktisk kan utgjøre en forskjell på om du får kjøpt drømmeleligheten eller ikke. Vi er takknemlige for søsteren min og den unike løsningen BORI tilbyr, avslutter Mariann.

Les: Få drømmeboligen med kort ansiennitet.

Flere artikler