Hopp til hovedinnhold

Get Safe – Gjør borettslagene tryggere

Publisert 20. mar. 2019
Styret

BORIs samarbeidspartner Get har utviklet Get Safe, et smart sikkerhetssystem bestående av avanserte, trådløse røykvarslere og vannlekkasjesensorer.

Løsningen er spesielt utviklet for borettslag og sameier, for å gjøre det lettere å ivareta sikkerheten hjemme hos alle beboerne. For styret er det lett å få oversikt med en app, der de blant annet kan se batteristatus på samtlige røykvarslere og få en samlet oversikt over alle bygninger og leiligheter. Beboerne kan også velge å laste ned appen, der de registrere andre beboere og kontaktpersoner. Beboerne vil også få sms-varsling med kritiske hendelser, i tillegg til varsling i lokalet.

Røykvarslerne som blir levert med Get Safe er smarte; de både ser, lukter og føler, hvilket fører til at beboerne blir raskt varslet. Røykvarslerne er koblet sammen, og gir enkel oversikt over alle leiligheter og bygninger. De tar i bruk nyeste teknologi som sikrer tidlig varsling både ved ulmebranner og åpen ild. Sikkerhetssystemet er koblet opp mot døgnbemannet alarmstasjon. Get Safe består også av vannlekkasjesensorer som kan festes på steder som er utsatte for vannlekkasje. Sensorene varsler beboerne når de oppdager vannlekkasjer, slik at lekkasjene kan stoppes før store skader oppstår.

Når det er flere som bor under samme tak er man avhengig av hverandres sikkerhet, og at alle varsles tidlige ved en farlig situasjon. Selv om hver enkelt er ansvarlig for sikkerheten i sin leilighet, er det styret som har det juridiske ansvaret for brannsikkerheten i bygningen som helhet.

Les mer om Get Safe her eller kontakt Get på telefon  21900730 eller e-post styremail@get.no.

 

 

Flere artikler